en sv

Kimmo Kajander

Hei! Olen Kimmo, 38-vuotias kolmannen polven turkulainen, kahden lapsen isä, aviomies ja Asianajotoimisto Lukander Ruohola HTO Oy:ssä työskentelevä lakimies. Pyrin Turun kaupunginvaltuustoon, koska haluan rakentaa perheille sekä yrityksille, ja sitä kautta meille kaikille parempaa Turkua. Turku tarvitsee enemmän tekoja ja vähemmän ikuisuuskysymyksiä!

Minulla on myös toinen koulutus, tietojärjestelmätieteen maisteri, mistä syystä aito digitalisaatio kiinnostaa minua. Työuraani leimaa vahvasti kansainvälisyys. Toimin aiemmin useita vuosia erilaisissa päällikkö- sekä asiantuntijatehtävissä globaalissa konsernissa. Yrityselämän realiteetit ovat minulle tuttuja. Isäni toimi pienyrittäjänä ja nykyinen työni liittyy pääasiassa yritysten asioihin. Tarkemmat tiedot työurastani löydät LinkedIn:stä (englanniksi).

Tärkein asia elämässäni ja samalla hallitseva vapaa-ajan viihteeni on perhe. Tämän lisäksi vietän aikaani harrastusteni parissa, joihin lukeutuvat liikunta ja urheilu, ulkoilu ja luonto sekä musiikki. Etenkin kotiseutuni historia on aina kiehtonut minua. Lapsen salibandy-harrastus sekä nuorkauppakamaritoiminta ovat suunnanneet ajankäyttöäni myös yhteisten asioiden hoitamiseen. Nuorempana toimin sesonkirenkinä enoni maatilalla Kustavissa. Vielä jokin aika sitten vapaa-ajan ongelmani ratkesivat rakentamalla kotitaloamme lähes omin käsin, ystävien ja alan ammattilaisten auttamana. Lisää minusta ja kampanjasta löydät Facebookista.

Olen ollut aina hyvin kiinnostunut politiikasta ja seurannut sen tekemistä. Työuraa minulla on takana 15 vuotta, mutta politiikan kentällä olen uusi kasvo. Uskon molempien seikkojen olevan etu äänestäjälleni yhteisten asioiden hoitamisessa. Urani aikana olen toiminut useissa eri tiimeissä, joiden tehtävänä on ollut vaativien kokonaisuuksien toimimaan saattaminen eri intressien kilpaillessa keskenään. Olen analyyttinen, mutta tykkään myös kääriä hihani aina kun mahdollista. Odotan innolla mahdollisuutta tehdä yhteistyötä myös yli puoluerajojen, niin kokeneiden kuin kokemattomampienkin Turun kehittäjien kanssa.

Speksit

Nimi ja ikä:
Kimmo Kajander, 38

Sydämelläni:
Koulutus, kansainvälisyys, liikunta ja urheilu, perhe, digitalisaatio, yritykset

Perhe:
2 lasta ja aviopuoliso

Koulutus:
Oikeustieteen maisteri, filosofian maisteri (IT, taloustiede, matematiikka), Turun yliopisto

Ammatti:
Lakimies, Asianajotoimisto Lukander Ruohola HTO Oy

Sotilasarvo:
Reservin aliluutnantti

Miksi Kuntapolitiikka?

“The only thing necessary for the triumph of evil is for good wo/men to do nothing.” E.Burken dramaattinen sitaatti pätee arkipäiväsemmissäkin teemoissa. Yleinen toimeliaisuus ja aktiivisuus ovat aina parempia kuin sivusta seuraaminen. Jos vilpittömällä mielellä olevat kaupunkilaiset eivät tartu toimeen, kuka sitten tarttuu? Valtakunnan politiikasta saa aikaiseksi suuret otsikot, mutta kuntapolitiikan vaikutukset sinun ja minun arkeemme ovat usein todella paljon konkreettisemmat. Sinäkin voit kauttani auttaa tässä urakassa ensin äänestämällä ja sen jälkeen aktiivisella yhteydenpidolla. Siksi kuntapolitiikka.

Miksi Kokoomus?

Yhteisten asioiden hoitaminen on joukkuelaji. Useimmissa puolueissa on paljon hyviä elementtejä, ja toisaalta jokaisessa on myös kehitettävää. Kokoomus edustaa minulle työn, toimeliaisuuden, hyvinvoinnin sekä yhdenvertaisuuden ideaa, jonka toteuttamiseksi on tarjota myös taloudelliset realiteetit tunnustava käytännön malli. Siksi Kokoomus.

Miksi Kimmo?

Yhteisten asioiden hoitaminen on myös yksilölaji. Me kaikki voimme vaikuttaa siihen minkälaisia arvoja edustamamme puolue toiminnassaan painottaa. Minun arvojani ovat objektiivisuus, yksilöllisyys, avoimuus, tasapuolisuus sekä kova työ. Minulla on laaja monipuolinen koulutus, runsaasti erilaista työkokemusta, tahtoa kehittää kaupunkia ja ennen kaikkea turkulainen sydän. Olen ensimmäistä kertaa ehdolla, mutta minulla on todella hyvä ja innokas tiimi tukenani, vahva usko asiaani sekä aito ja vilpitön tahto päästä valtuustoon. Siksi Kimmo!

Vaaliteemani?

Uskon, että Turku on maailman paras paikka elää, ja jotta se myös pysyisi sellaisena, on kiinnitettävä vahvasti huomiota oikeisiin asioihin:

- Ilman toimivaa sekä tarkoituksenmukaista koulutuspolkua ja kansainvälisyyttä kaupunkimme ja sen elinkeinoelämä eivät voi menestyä
- Turun niin hyvinvointia luova kuin mainettakin niittävä valtti on eloisa urheilu- ja liikuntakulttuuri, jonka toimintaedellytyksiä voidaan entisestään parantaa
- Kaupungissamme on vahva innovaatiosektori, jonka elinvoimaa on pidettävä yllä muun muassa tukemalla monialaisesti digitalisaatiotyötä
- Turun on oltava houkutteleva paikka meille ihan tavallisille ihmisille, mistä syystä avainasemassa on perheiden hyvinvointi, johon vaikuttavat jo edellä mainittujen asioiden lisäksi kaavoitus, liikenne, varhaiskasvatus ja puhdas luonto.

Tutustu tarkemmin vaaliteemoihini!

Blogi ja Vlogi

05.04. 2017

Vaalikonevastaukset

05.04. 2017

Sohvaperuna kuorii ehdokkaan 248 - katso haastattelu!

03.04. 2017

Kuntapolitiikan Konkari-Hartialan ja Keltanokka-Kajanderin kohtaaminen

01.04. 2017

Kimmo haastattelee entistä opettajaansa opetusympäristön tilasta

27.03. 2017

Suomen Asianajajaliiton PJ:n haastattelu

23.03. 2017

Valaistusta Halisten lenkille, kiitos!

21.03. 2017

Erityislapsi vai erityinen lapsi?

19.03. 2017

Ikuisuuskysymykset video!

16.03. 2017

Vaaliteemojani

Ota Yhteyttä!

Lomake lähetetty

Kiitos yhteydenotosta, mikäli asianne kaipaa vastausta, otan yhteyttä mahdollisimman pikaisesti.