en sv

Meillä turkulaisilla on tapana vähän funteerata asioita. Joskus ehkä hieman liikaakin... 
Alla tämän hetken mielipiteeni meille kaikille niin rakkaisiin Turun ikuisuuskysymyksiin.

Matkakeskus?
Ehdoton kyllä. Junien ja pitkän matkan linja-autojen saattaminen saman katon alle, yhdessä riittävän parkkitilan kanssa, olisi Turulle kilpailukykyä tuovaa nykyaikaa. Pelkkä vierailu Kampin ostoskeskukseen Helsingissä riittänee vakuuttamaan kenet tahansa. Paitsi että Stadilaiset unohtivat ohjata junat samaan kokonaisuuteen. Sijaintina minusta luontevin olisi edelleen nykyinen linja-autoaseman seutu, koska se on paitsi keskellä kaupunkia ja lähellä satamaa, myös sekä Tampereen, Helsingin että Porin teiden luontevin risteyskohta. Kupittaa olisi muuten hyvä toinen vaihtoehto, mutta sen sijainti ei tue täysin kaikkia liikennöimissuuntia. Esim. Tampereen raiteen tuominen sinne voi olla hankalaa.

Tunnin juna?
Ehdoton kyllä. Kuten monet meistä, olen itsekin pendelöinyt muutaman vuoden Helsinkiin. Siksi tiedän, että jokainen minuutti, puhumattakaan melkein kokonaisesta tunnista kerrottuna matkustajien valtavalla määrällä, jonka voimme säästää junassa tai autossa istumisesta, sataa suoraan tuottavuuden ja hyvinvoinnin laariin. 

Toriparkki?
Joidenkin mielestä se on turha, joidenkin mielestä se tappaa torikaupan, joidenkin mielestä se on liian kallis, ja jotkut eivät vain pidä hankkeen takana olevista tahoista. Minä olen sitä mieltä, että toriparkki on vain yksi kerrostalohanke muiden joukossa, kerrokset vain rakennetaan eri suuntaan kuin normaalisti. Kyseessä ei siis ole mikään maailmanlopun hanke. Tori kaipaa kipeästi ehostusta, eikä parkkitilakaan olisi pahitteeksi keskustan vetovoiman parantamiseksi. Mikäli rakentamisen kulut maksaa joku muu kuin kaupunki eli veronmaksajat, niin antaa palaa vaan. 

Tornitalo?
Turkuun mahtuu monenlaista rakennusta. En ole mikään korkean rakentamisen fani, mutta ehdottomasti Turkuun voisi rakentaa muutaman korkeammankin talon. Meillä ei ole yleisölle avointa näköalapaikkaa, ja siihen esim. Kakolan huipulle nouseva talo tarjoaisi oivan mahdollisuuden uudelle matkailukohteelle. Tällaiset hankkeet ovat hyvä esimerkki siitä, miten yksityisellä rahalla voidaan oikein toteutettuna saada jotakin pientä kivaa meille kaikille. Turun kaunista maisemalinjaa ei tietenkään saa vaarantaa. Talot on suunniteltava ammattitaidolla ja hyvällä silmällä.

Huvipuisto?
Kannatan vahvasti Kokoomuksen Niko Aaltosen viime aikoina esiin tuomaa ideaa. Me Turkulaiset ansaitsemme kivan yhteisen huvittelupaikan. Paitsi että se olisi kiva meille turkulaisille, se olisi kiva myös muille tuoden Turkuun paljon uusia matkailijoita Suomesta ja maailmalta. Kuten ehkä raitiotien kohdalla, tässä asiassa ei ole kyse pelkästään kaupungin itsetunnon kohottamisesta. Kupittaan puisto on jo nyt aivan mahtava paikka kaupungin lapsille ja perheille, mutta Turkuun mahtuu muutakin. Perhetäky, toki kunnolla ja oikeaan paikkaan toteutettuna, on varma tapa nostaa Turun vetovoimaa maailmalla.

Raitiotie?
Minä uskon siihen, että puhdas luonto on meidän etumme ja ennen kaikkea velvollisuutemme. En kuitenkaan ole varma, onko 1800-luvun teknologia oikea vastaus 2000-luvun Turun kokoisen kaupungin ongelmiin. En ole ehdottomasti raitiotietä vastaan, mutta pohdin, voisiko jokin muu ratkaisu, kuten sähköbussit, tarjota kustannustehokkaamman ja meille kaikille etua tuovan vaihtoehdon. Jos motivaationa on vain kaupunkikuvan kirkastaminen tai pelkkä nostalgia, niin itsetunnon kohottaminen tai historian palauttaminen tällä keinolla ei ole mielestäni tarpeen. Pärjäämme kyllä vertailussa muutenkin. 

Hirvensalon silta?
Haluan olla rehellinen ja tunnustaa, että tähän asiaan minulla ei ole selvää perusteltua kantaa. En tunne asiaa niin hyvin, että voisin varmuudella sanoa kyllä tai ei. Uskon kuitenkin, että Hirvensalo on jatkossakin kasvualue, ja sen vuoksi tarvittavat liikenneratkaisut on pohdittava huolella, tietenkään mitään muuta kaupunginosaa syrjimättä. Myös tunnelin mahdollisuutta voisi edelleen pohtia, vaikkakaan en erityisesti pelkää mahdollisen sillan maisemavaikutustakaan. Turku on kaupunki, ja kaupungissa on muutenkin kaikenlaisia rakennelmia. Ammattitaitoinen arkkitehtuuri on tässäkin asiassa avainasemassa.

Ota Yhteyttä!

Lomake lähetetty

Kiitos yhteydenotosta, mikäli asianne kaipaa vastausta, otan yhteyttä mahdollisimman pikaisesti.